QQTextilKunst1

Gul blomst:

Deconstructed screen printing i blå, gule, røde farver. Der er brugt forskellige typer net, bobleplast, samt blade og blomster fra haven.Trykt på en kraftig bomulds kvalitet. Herefter maskinbroderet med forskellige uldtråde.Monteret i en fast ramme og med en cykelslange som afsluttende kant.

Gul blomst tager udgangspunkt i det trykte stof. Enkelte streger, dejlige farver. Tryk af forskellige blade og græsser, herraf udsprang de sipmle gule blomster.

 

Blå vase:

Deconstructed screen printing i forskellige blå nyancer. Der er til trykket brugt forskellige typer net, bobleplast, samt blade og blomster fra haven.Trykt på bomulds stof. Maskinbroderet, og monteret i en fast ramme med en cykelslange som afsluttende kant.

Da jeg havde trykt stoffet og det var tørret var det helt tydelig for mig, at der var en stor blå vase på stoffe. Nu måtte jeg bare finde de rigtige blomster og sætte i. Jeg holder meget af det enkelte, så derfor blev det til helt enkelte blomste som vender meget til den ene side. Her var i stoffet nogle cirkle former som jeg genre ville understrege med mit broderi.

 

Spor i sneen:

Forskellige hvide tekstiler i bomuld, silke, hør,blonde stof. Et stykke stof er ved hjælp af damp og hvide bønner manopulert. Andre stykker stof er foldet og ved hjælp af broderisting fastholdt i deres form. Afsluttet med håndbroderi.

Spor i sneen er tænkt som de forskellige spor der kan forekomme i sne i form af farvesrtpil og struktur. Jeg forestiller mig en vinterdag, hvor sneen er faldet og fygesne i uens stakke. Frosten er sat ind med isblomster og forskellige strukture til følge.

 

Når livets skjorte blir`for kort..:

Bunden er bland andet syet af skjorter fra afdød familiemedlem. Der indgår derudover fløjl, bomuldstof, hør og uld.

Bunden er maskinbroderet og der er i nederst hjørne et stykke med Tyvek som er manipulert og farvet inden det er håndbroderet.Til sidst er teksten håndbroderet.

Når livets skjort bliver for kort er en sorg process over at ha mistet. Mistet et menneske som aldtid gik i skjorte og mørkt tøj. Maskinbroderiet symboiliser hverdagen i en menneskes liv, på kryds og tværs.Tyvekken symboliser den sidste skjorte som er ved at krølle sig sammen og livet som afsluttes.

 

I want to live with no fear:

Inspirationen er Shilpa Gupa og hendes : ” I want to live with no fear” omsat til quilt og broderi.

Bunden er lavet af eccoprintet stof. Her er brugt forskellige græsser og blomster fra grøftekanten, samt gamle rustne metal dele. Quilten er maskinbroderet, og med håndbroderet tekst.
Matrialerne er bomuld, silke sækkelærred, samt div DMC tråde, og uldtråd.

Tanken bag I want to live with no fear, er frygten for det ukendte. Fordomme over det som vi ikke kender. Den tilslørede kvinde som lever et mørk liv,bag tremmer og begrænset udsyn til verden ??

På den anden side af en mere eller mindre usynlig grænse. Det kendte. Et smilende ansigt som ses i sin helhed med hår, øjne, næse og den smilende mund. Et liv med mange detajler, lyst og venligt.

item4

Lene Hansen

Dorte Gjelstrup

Lene Hansen

Eva Have

Kirsten Hays

Kirsten Holm

Margrethe Ingeman

Lone Jensen

Birgit Kjemtrup

Lone Knudsen

Hanne Larsen

Kirsten Larsen

Lene West Larsen

Ebba Thomsen Lindtner

Kira Mortensen

Annelise Olsen

Hedvig Poulsen

Pia Toft

Ulla Valnert

Karin Østergaard

 

Æresmedlemmer:

Evy Qvistgaard

Barbara Stougaard